Op maat huren op Terschelling

De wereld waarin we leven en wonen, staat niet stil. Die verandert continu en wij veranderen mee. Voor jou komt het betalen van de huur iedere maand terug, maar sluit dat nog wel aan op jouw persoonlijke - misschien ook veranderde - situatie? We denken graag met je mee, want jouw woongeluk is onze drijfveer. 

Wij bieden huurmogelijkheden op maat waarmee onze woningen voor iedereen goed betaalbaar blijven en van een goede en duurzame kwaliteit zijn. Hiermee spelen we ook in op de verschillende woonwensen van onze huurders. Maar wat het écht bijzonder maakt, is dat we maatwerk bieden. 

Waarom maatwerk?

Als je je partner verliest, kan het moeilijk worden om je huur te betalen... Als je ouder wordt en de kinderen zijn het huis uit, kan je eengezinswoning juist weer te groot zijn... Dáárom maatwerk. Omdat de veranderingen in je leven dat nodig kunnen maken. We kijken naar je levenspad en lopen daarop met je mee. 

We vertellen je alles over huren op maat bij De Veste in onderstaande animatievideo.

Mogelijkheden op maat

Verhuizen senioren (55+) met behoud huurprijs

Voor senioren willen we het gemakkelijker maken om te verhuizen naar een seniorenwoning. Zo zorgen we ook dat er meer woningen voor gezinnen beschikbaar komen. Senioren die hun eengezinswoning willen verruilen voor een - vaak duurdere - seniorenwoning kunnen daarom hun huidige huurprijs meeverhuizen. Dit geldt alleen voor woningen die rechtstreeks van ons gehuurd worden en niet voor huizen die via een zorginstelling gehuurd worden.  

Woningruil

Zoek je een andere huurwoning en ken je iemand die een sociale huurwoning met je wil ruilen? Dan kan dat. Via www.woningruil.nl kun je je woning te ruil aanbieden en een ruilwoning zoeken. Bij woningruil heb je onze toestemming nodig. Die kun je aanvragen via het formulier dat op onze website staat. Er zijn wél een paar voorwaarden aan verbonden:

  1. Het contract is het eerste jaar niet opzegbaar.
  2. Je hebt je huidige woning bewoond zoals een goed huurder dat hoort te doen. 
  3. Je woont minimaal een jaar in de woning. 
  4. Het is noodzakelijk dat je inkomen passend is. 

Wil je meer weten over woningruil? Je leest het hier

Voorrang voor grote gezinnen

Heb je een groot gezin (vijf personen of meer), dan kun je met voorrang in aanmerking komen voor een grote eengezinswoning met minimaal vier slaapkamers. Als zo’n grote eengezinswoning vrijkomt, bieden wij die op onze website aan als ‘grote woning’. Van de grote gezinnen die hierop reageren, krijgt degene die het langst staat ingeschreven de woning. Mochten er geen grote gezinnen reageren, dan wordt de woning toegewezen aan de langst ingeschreven woningzoekende.

Aangepaste zorgwoning (Wmo)

Als je een zorgindicatie hebt in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en er komt een aangepast huis vrij met voorzieningen, waardoor het voor jou geschikt is, wordt het met voorrang aan je aangeboden.

Tijdelijke huurverlaging bij veranderende gezinssituatie

Als je bijvoorbeeld door een scheiding of door een overlijdensgeval te maken krijgt met een forse daling van je inkomen, kan het lastig worden om de huur te betalen. Omdat alle beetjes in zo'n geval helpen, komen we je daarin wat tegemoet. Je huurprijs wordt dan tijdelijk voor één jaar aangepast op basis van het principe van 'passend toewijzen'. Als je netto huurprijs bijvoorbeeld € 635,05 per maand is, kun je mogelijk tijdelijk een lagere huurprijs van € 592,55 gaan betalen. 

Wil je voor een tijdelijke huurverlaging in aanmerking komen? Vul dan het formulier Tijdelijke huurverlaging in. Het is wel van belang dat je je inkomensdaling kunt aantonen. 

Duurzame kwaliteitsverbetering zonder huurverhoging

De komende jaren verduurzamen we ongeveer tweeduizend woningen. Dat doen we zonder huurverhoging aan de zittende huurder te vragen. Hierdoor wordt niet alleen de kwaliteit van de woning beter, maar het brengt ook de energierekening omlaag. Dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee. 

Betaalbaarheidsfonds in ontwikkeling

We gaan een fonds oprichten, waarmee we huurders die door een oorzaak buiten hun eigen schuld in financiële problemen komen, incidenteel kunnen ondersteunen bij het betalen van kosten die met wonen te maken hebben. 

Een huis op Terschelling