Je huur opzeggen

We kunnen ons voorstellen dat je een aantal vragen hebt over het opzeggen van je huur. Op deze pagina lees je wat er allemaal bij komt kijken. Wanneer kun je de huurovereenkomst opzeggen? Wat gebeurt er nadat je de huur van je woning hebt opgezegd? En hoe lever je de woning op de laatste huurdag op?

Je kunt op elk moment online je huur opzeggen. Houd daarbij wél rekening met een opzegtermijn van minimaal dertig dagen. Weet je al eerder dat je gaat verhuizen, dan kun je gerust eerder dan dertig dagen van tevoren je huur opzeggen. Uiteraard krijg je van ons een digitale bevestiging van je opzegging. Voordat je (op de laatste huurdag) je sleutels inlevert, hebben we nog het een en ander te regelen.

Vertrek uit je woonruimte

Heb je de huur opgezegd en verlaat je binnenkort je woonruimte? Dan is het nuttig om te weten hoe wij graag zien dat je deze achterlaat. In het algemeen geldt: zoals je hem hebt gekregen, netjes en schoon. Meer informatie over vertrek uit je woonruimte lees je hier.

Verhuisadviesgesprek

Soms is het lastig in te schatten hoe je jouw kamer, studio of appartement goed achterlaat. Voor vragen hierover kan je bij jouw wijkconsulent terecht. Ook is het mogelijk om een afspraak in te plannen voor een verhuisadviesgesprek. De wijkconsulent komt dan bij je langs en neemt eventuele veranderingen met je door die je in de woonruimte hebt aangebracht. 

Laatste check en sleutels inleveren

Op je laatste huurdag plannen we met jou een moment waarop je je sleutels inlevert bij je wijkconsulent. Dat gebeurt in je woonruimte. Als die laatste huurdag in een weekend valt, plannen we ander moment op een werkdag. Je wijkconsulent bekijkt dan ook of je je woonruimte achterlaat zoals wij het graag hebben.

Eventuele overname

Is de nieuwe huurder nog niet bekend? En zijn er dingen die je wilt laten overnemen door een nieuwe huurder? Mooie vloerbedekking of gordijnen bijvoorbeeld? Dan kun je met je wijkconsulent overleggen wat de mogelijkheden zijn.