Mijn verhuizing

We begrijpen dat de levens van onze huurders veranderen en dat daarmee ook hun woonbehoefte verandert. Je gaat bijvoorbeeld samenwonen of krijgt gezinsuitbreiding, waardoor je op zoek gaat naar een grotere woning. Of je hebt een nieuwe baan in een andere regio en wilt verhuizen naar een plaats dichterbij je werk. En iemand die een dagje ouder wordt wil misschien wel verhuizen naar een seniorenwoning. Helaas zijn er ook minder leuke oorzaken waardoor je moet verhuizen. Bijvoorbeeld door een scheiding of het verlies van een baan. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je zou willen verhuizen. Helaas is het vinden van een nieuwe woning niet altijd makkelijk. Om je daarin een beetje te helpen bieden wij je daarom een aantal mogelijkheden. Welke dat zijn lees je hieronder. 

Woningruil

Als je op zoek bent naar een nieuwe huurwoning kun je natuurlijk reageren op ons actuele aanbod of een huis zoeken in de particuliere sector. Maar heb je er wel eens aan gedacht om met iemand anders van woning te ruilen? Misschien ken je wel iemand in je omgeving met wie je graag van huis wilt ruilen. Wij bieden je die mogelijkheid! Wél zijn daaraan een paar voorwaarden verbonden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Je leest het op de pagina Woningruil

Voorrang voor grote gezinnen

Als je een groot gezin hebt, van vijf of meer personen, dan kun je met voorrang in aanmerking komen voor een grote eengezinswoning met minimaal vier slaapkamers. Zo'n huis bieden wij op onze website aan als 'grote woning'. Van alle grote gezinnen die hierop reageren, krijgt het gezin dat het langst staat ingeschreven de woning. Reageren er geen grote gezinnen op de woning? Dan wijzen we de woning toe aan de woningzoekende die het langst staat ingeschreven. 

Aangepaste zorgwoning (Wmo)

Ben je vanwege ziekte of een lichamelijke beperking op zoek naar een aangepaste woning? Dan kun je met voorrang in aanmerking komen voor een aangepast huis. Je moet dan wél een zorgindicatie hebben in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Heb je deze indicatie en komt er een aangepast huis vrij met voorzieningen waardoor het voor jou geschikt is? Dan wordt het met voorrang aan je aangeboden. 

Verhuizing senioren (55+) met behoud huurprijs

We willen het voor senioren makkelijker maken om te verhuizen van een eengezinswoning naar een seniorenwoning om zo te bevorderen dat er meer huizen voor gezinnen vrijkomen. Senioren die naar een seniorenwoning verhuizen kunnen daarom hun huidige huurprijs meenemen. Dit geldt voor alle senioren met een inkomen tot € 46.262,-. Je kunt je huidige huurprijs alleen meenemen als je verhuist naar een seniorenwoning die rechtstreeks van ons gehuurd wordt. Als je een seniorenwoning via een zorginstelling gaat huren kan dit niet. 


Mijn huur opzeggen

Heb je een nieuwe woning gevonden en ga je verhuizen? Vergeet dan niet je huur op te zeggen. Meer informatie over het opzeggen van je huur lees je hier