Eerst inschrijven

Om in aanmerking te komen voor een kamer in een woongroep of een zelfstandige woonruimte, schrijf je je eerst in via onze website. Dat kun je op elk gewenst moment doen en je kunt dan ook meteen reageren op het aanbod. Maar ons systeem werkt met nachtverwerking. Houd er dus rekening mee dat we je gegevens pas de volgende dag ontvangen. Het kán voorkomen dat we ze nog niet hebben, als je ons direct na je inschrijving probeert te contacten.

Gebruik Internet Explorer

Het woonruimteverdeelsysteem dat we nu hanteren, is wat verouderd. We zijn bezig om een nieuw systeem te ontwikkelen, maar zoals het er nu uitziet, gaat dat pas in februari 2018 live. Tot die tijd kun je voor je inschrijving het beste Internet Explorer gebruiken. Met Safari en Google Chrome werkt het niet.

Een kamer in een woongroep

Voor de toewijzing van kamers in woongroepen hanteren we het zogenoemde coöptatiesysteem. Dat houdt in dat je bij de woongroep van je keuze op bezoek gaat om kennis te maken en de kamer te bekijken. De woongroep beslist of je als nieuwe bewoner wordt aangenomen. Als tenminste de helft van de bewoners het ermee eens is, kun je worden uitgekozen. De contactpersoon van de woongroep laat het je weten als je voor de kamer in aanmerking komt.

De beschikbare kamers in woongroepen kun je vinden bij het actuele aanbod op onze website. Als je geïnteresseerd bent in een kamer, kun je zelf contact opnemen met de betreffende woongroep. Als je hier klikt, zie je een lijst met de contactgegevens van de woongroepen.

Zelfstandige woonruimte

Zelfstandige woonruimtes worden toegewezen op basis van loting. Als er iets beschikbaar komt, plaatsen we direct een bericht op onze website en op Facebook.
Als je ervoor in aanmerking wilt komen, stuur je reactie met het online formulier. Als je reactie ná 24 uur bij ons binnenkomt, maak je geen kans op de woonruimte.
Gemeubileerde woonruimte

Gemeubileerde woonruimtes worden verhuurd aan internationale studenten/medewerkers en eerstejaars Atlasstudenten. International Office Housing van de University of Twente zorgt voor de toewijzing ervan. Meer informatie over short stay vind je hier.
Heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar internationaloffice-housingutwente.nl.

Een woonruimte boeken

Een kamer in een woongroep
Als je wordt aangenomen als nieuwe bewoner, stuurt de contactpersoon van de woongroep je een mailtje met een unieke registratielink, waarmee je de kamer online kunt vastleggen. Met die vastlegging en de (online) betaling van de eerste huurkosten heb je je kamer geboekt.
Als je de woonruimte niet accepteert, laat dat de contactpersoon dan even weten.

Zelfstandige woonruimte
Als je als eerste in aanmerking komt voor een zelfstandige woonruimte, krijg je van ons daarover een mailtje. Als je daar positief op reageert en de eerste huurkosten (online) betaalt, is de kamer voor jou. Het enige dat je dan nog hoeft te doen, is het huurcontract ondertekenen.
Als je de woonruimte niet accepteert, is het voldoende als je ons dat even mailt.

Zowel voor kamers in woongroepen als voor zelfstandige woonruimtes geldt dat na de ontvangst van je betaling krijg je van ons een mail met het huurcontract en aanvullende informatie.
We vragen je het contract te ondertekenen en het samen met een kopie van je studiebewijs of arbeidsovereenkomst naar ons terug te sturen.

Inkomensgrens 

Wanneer je in een woonruimte op de Campus wil wonen mag jouw jaarinkomen niet hoger zijn dan € 36.798,00 (prijspeil 2018). Indien je inkomen hoger is dan deze grens kun je terecht bij andere woningcorporaties zoals bijvoorbeeld de Woonplaats of Ons Huis.