Dagelijks vinden duizenden studenten, leraren en gasten hun weg op het terrein van de Campus. Daar wonen is uniek en het betekent echt niet alleen maar zweten boven je studieboeken of achter je computer.

Het is ook genieten om op kamers te wonen in een prachtige, bosrijke omgeving op slechts vier kilometer van het centrum van Enschede.
Op deze interactieve kaart van de University of Twente kun je een virtuele tour maken over de Campus. Je kunt op de gebouwen klikken voor meer informatie.

Veel voorzieningen

Naast de fantastische omgeving biedt de Campus je veel geweldige extra’s. Je vindt er sportfaciliteiten, een cultuurcentrum, cafés, bars, eetgelegenheden, een supermarkt, een fietsenwinkel, een huisarts, een tandarts, een kapper, een uitzendbureau en een buitenzwembad. Ook voor de inrichting van je kamer kun je op de Campus zelf terecht.

Op de website van de University of Twente vind je alle faciliteiten op een rij.

Op de Campus zijn ook regelmatig grote festiviteiten, zoals popconcerten en sportevenementen, en er is een rijk verenigingsleven met zo’n honderd verenigingen.

Wonen op de Campus

Je hebt keus genoeg, want we hebben ruim 2.100 woonruimtes op de Campus.
Ze variëren van kamers in een woongroep tot zelfstandige woonruimtes, studio’s en appartementen. Op deze kaart zie je waar ze op de Campus liggen.

Wonen in groepen

De meeste beschikbare woonruimtes zijn kamers in woongroepen. In totaal zijn er op de Campus honderdvijftig woongroepen met circa 1340 kamers. Ruimtes als keuken, douche en toilet deel je met je medebewoners. De grootte van de woongroepen varieert van vier tot zestien bewoners. In de grotere woongroepen zijn meerdere douches en toiletten. 

Wonen in een zelfstandige woonruimte

Je kunt ook een woonruimte huren met een eigen keuken, toilet en douche. Die vind je hoofdzakelijk in de gebouwen De Sky (Hems 16) en De Box (Calslaan 60). Je kunt een studio kiezen (dat is een éénkamerappartement met een aparte badkamer) of een appartement met een woonkamer/keuken, aparte slaapkamer, eigen badkamer en toilet. Op de Witbreuksweg zijn ook zelfstandige kamers van ongeveer vijftien vierkante meter, met eigen keuken en sanitair. 

Wil je samenwonen met een vriend of vriendin? Klik hier voor meer informatie.

Stel je wordt uitgeloot voor een studio of appartement en zou graag willen samenwonen met een vriend of vriendin? Deze aanvraag kun je bij ons doen en wordt omschreven als 'Contractuele medehuur'.

Wat houdt dit in?

  • Jullie moeten beide een studiebewijs / werkovereenkomst kunnen overleggen om aan te tonen dat je studeert aan een universiteit of Hogeschool in Enschede;
  • Jullie ondertekenen beide de huurovereenkomst;
  • Als huurders hebben jullie dezelfde rechten en plichten.

Short stay

Het International Office van de University of Twente zorgt ervoor dat buitenlandse studenten en eerstejaars Atlasstudenten woonruimte krijgen op de Campus.
Daarvoor zijn ruim tweehonderdtachtig compleet gemeubileerde woningen beschikbaar. We werken daarin nauw samen met het International Office.

Wie kunnen op de Campus wonen?

Iedereen die studeert of van plan is om te gaan studeren aan de University of Twente of een Hogeschool in Enschede, kan woonruimte huren op de Campus. Dat geldt ook voor mensen met een niet-Nederlandse nationaliteit en voor mensen die verbonden zijn aan de University of Twente of een Hogeschool (bijvoorbeeld als startende ondernemers op academisch niveau).

Wanneer je in een woonruimte op de Campus wil wonen mag jouw jaarinkomen niet hoger zijn dan
€ 36.798,00. Indien je inkomen hoger is dan € 36.798,00 kun je terecht bij andere woningcorporaties zoals bijvoorbeeld de Woonplaats of Ons Huis.