HOME
V-meters: Beter per meter!
DNV
Maatje
De Veste: Altijd in de buurt
Terug naar het overzicht

Zorglandgoed Stegerveld
25-10-2013

OMMEN – Het voormalig munitiemagazijncomplex Stegerveld is herontwikkeld in een zorglandgoed. De zorgwoningen en het dagbestedingsgebouw zijn opgeleverd. De open dag op zaterdag 28 september is druk bezocht.

Het zorglandgoed maakt het voor een specifieke groep bewoners van de Baalderborg Groep mogelijk om in een prikkelarme omgeving te wonen en leven. Deze bewoners hebben behoefte aan en baat bij een zeer intensieve begeleiding, voortdurende nabijheid van de begeleider en een sterk gestructureerd en voorspelbaar dagelijks leven.

Het initiatief van deze ontwikkeling was afkomstig van Dienst Landelijk Gebied, de provincie Overijssel, gemeente Ommen, Baalderborg Groep, Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf (RVOB) en de Veste. De provincie Overijssel heeft het initiatief tevens ondersteund middels een subsidie.

Het ontwerp is afkomstig van IAA Architecten uit Enschede en is gerealiseerd door Oude Lenferink Bouw uit Hardenberg. Op de website www.baalderborggroep.nl kunt u meer informatie vinden over de Baalderborg Groep.