Afbeelding

Renovatie Angeli Custodes in Raalte

In 2016 zijn we gestart met de renovatie van het monumentale pand Angeli Custodes in Raalte. Het sfeervolle historische complex is gelegen in het groen en heeft een prachtige tuin. De Zorggroep Raalte huurt Angeli Custodes van De Veste.

Van ziekenhuis tot woonzorg- en verpleegcentrum

Angeli Custodes werd gesticht door de Zusters van Liefde en de Raalter gemeenschap. In de jaren 1932 tot 1964 was het een ziekenhuis, nu is het een woonzorg- en verpleegcentrum. Een sfeervol historisch complex gelegen in het groen met een prachtige tuin.

Waarom renoveren?

Het pand voldeed niet meer aan de wensen en eisen van de Zorggroep Raalte. Het pand was niet efficiĆ«nt ingedeeld en de inrichting was erg verouderd. Ook de technische staat was van een dusdanig niveau dat we besloten het pand te renoveren.  

Het ontwerp

In nauw overleg met de Zorggroep Raalte is een technisch programma van eisen opgesteld. Deze wensen en eisen zijn in samenspraak met architectenbureau Peters & Lammerink omgezet tot een definitief ontwerp. Hierbij is veel aandacht besteed aan de toekomstige bewoners. Vanuit Zorggroep Raalte zijn zowel het management als de mensen op de werkvloer betrokken bij de totstandkoming van dit definitief ontwerp.  

Met wie werken we samen?

Na deze lange en zorgvuldige voorbereiding zijn diverse aannemers benaderd voor een design en construct aanbieding. De aanbieding van bouwbedrijf Gebroeders Meijer uit Raalte is door Zorggroep Raalte en de Veste als beste beoordeeld. Vervolgens is het contract van gunning opgesteld en zijn de werkzaamheden begin mei 2016 opgestart. 

Wat wordt er gerealiseerd?

Er wordt een diversiteit in verschijningsvorm en woonvormen gecreƫerd: van kleinschalige PG-voorzieningen tot aan voorzieningen voor senioren echtparen voor zowel lang als kortdurend verblijf. In totaal worden 36 nieuwe appartementen gerealiseerd inclusief enkele algemene buurtkamers en een ontmoetingsruimte. Daarnaast wordt de naastliggende boerderij gerenoveerd tot dagbesteding. Energetisch gezien wordt er een verbeterslag gemaakt en het comfort in het gebouw wordt verbeterd. Ook wordt het grootste deel van de installatie vernieuwd.

De planning

Doordat tijdens de uitvoering van het werk de lijnen tussen de Zorggroep Raalte, de aannemer en de Veste kort zijn, kan er snel ingespeeld worden op vragen die tijdens de uitvoering aan het licht komen. Alles met de gedachte het juiste te doen voor de toekomstige bewoners. De verwachting is dat de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2017 opgeleverd worden.
Algemeen

Wijk Drostenkamp
Plaats Raalte

Kenmerken

Aantal woningen 36 appartementen inclusief diverse algemene ruimtes en boerderij
Doelgroep Ouderen

Planning

Startdatum April 2016
Status In uitvoering
Planning Maart 2017

Partijen

Aannemer Bouwbedrijf Gebroeders Meijer
Architect Peters & Lammerink architecten
Eigenaar Woningstichting De Veste
Terug naar overzicht