Buurtgeluk

Wonen in een leuke straat, waar je fijn contact hebt met je buren… Leven in een prettige buurt, een gezellige wijk, waar je het echt naar je zin hebt en waarop je trots bent… Dat wil toch iedereen? Heb je dat allemaal al? Geweldig! Maar misschien kan het nóg beter… Wat zou je kunnen bedenken en samen met je buren willen ondernemen om jouw woongeluk en dat van de mensen om je heen nóg meer te vergroten? We willen je daarbij graag helpen. Dat doen we met Buurtgeluk, een fonds met het hart op de goede plek.

Wat is Buurtgeluk?

Met Buurtgeluk willen we jou en andere huurders van De Veste in jouw buurt stimuleren om met elkaar ideeën en initiatieven te bedenken die jullie woongeluk blijvend vergroten. Naast een flinke portie positieve energie is voor de uitvoering van zulke ideeën natuurlijk ook geld nodig. Als jullie idee of initiatief blijvend bijdraagt aan het woongeluk in jullie buurt, geven wij vanuit Buurtgeluk dat broodnodige, financiële steuntje in de rug. Zodat jullie met elkaar aan de slag kunnen om het te realiseren. Jullie staan daarbij zelf aan het roer.

Buurtgeluk

het fonds met het hart op de juiste plek

Waar kun je dan aan denken?

We zeiden het al: het is de bedoeling dat je idee of initiatief blijvend bijdraagt aan het woongeluk in je buurt. Niet iets eenmaligs als een straatbarbecue, een buurtfeest of een speelmiddag voor kinderen. Maar wél bijvoorbeeld het oprichten van een buurtcommissie, een centrale ontmoetingsplek met leuke bankjes, een gezamenlijke moestuin of een buurtspeeltuin. Probeer vooral te bedenken hoe je de leefbaarheid in je woonomgeving kunt verbeteren… Hoe zou je de sociale contacten in je buurt kunnen aanhalen? Wat zou je kunnen doen om blijvend de verbinding in jouw omgeving te bevorderen? Kortom, alles om te komen tot een betere, fijnere, mooiere leefomgeving voor jou alle mensen om je heen. Dát is wat we met Buurtgeluk willen bereiken.

Waarom?

Omdat we willen bouwen aan een duurzame en bewuste samenleving met liefde voor de medemens. Een trotse samenleving ook, waarin iedereen in zijn of haar kracht staat en zo een zo groot mogelijke, positieve bijdrage kan leveren aan het eigen geluk en dat van anderen. Dat is onze droom, de reden waarom we iedere ochtend ons bed uit komen en waarom we doen wat we doen. Daarom hebben we Buurtgeluk in het leven geroepen.