Mijn huurcontract

Als je bij ons een woonruimte huurt, biedt dat je veel rust en gemak. Je wooncomplex wordt voor je onderhouden en als er iets kapot is of niet goed werkt, zorgen wij ervoor dat het wordt gerepareerd. En – niet onbelangrijk – je hebt huurbescherming.

Dat zijn de rechten die je als huurder hebt. Maar je hebt ook een paar plichten… Dat je de huur op tijd betaalt bijvoorbeeld en dat je je kamer en de algemene ruimtes netjes en schoon houdt.

Alle rechten en plichten staan in de huurovereenkomst en de algemene huurvoorwaarden, die je bij het tekenen van de huurovereenkomst van ons hebt gekregen.

In het menu hiernaast verwijzen we je naar nog een paar belangrijke punten die te maken hebben met je huurcontract, het betalen van de huur en het wijzigen van je gegevens.

Jaarlijkse check

De huisvesting op de Campus van de University of Twente is uitsluitend voor mensen die studeren aan of werken bij een universitaire of hogere onderwijsinstelling in Enschede. We checken daarom elk najaar het studiebewijs of de arbeidsovereenkomst van iedereen die vier jaar of langer woonruimte bij ons huurt.

Shortstay contract wijzigen

Heb je een shortstay contract en wil je dat eerder opzeggen of verlengen? Neem dan contact op met het International Office. Zij bepalen of dat kan. Als je alles met hen hebt geregeld, is het nog wel nodig dat je (voor de verlenging van je contract) bij ons een appendix tekent.