De huur betalen

Als je bij ons een woonruimte huurt, betaal je de huur maandelijks vooruit, vóór de eerste van elke volgende maand. De huur van de maand februari betaal je dus uiterlijk op 31 januari. Bij het tekenen van de huurovereenkomst hebben we dit besproken. 

Je kunt je huur op verschillende manieren betalen:

  • via automatische incasso;
  • met een periodieke overboeking;
  • per pin op ons kantoor.

Lees hier meer over het betalen van de huur. 

Als huur betalen even niet lukt

Als je de huur een keer niet op tijd kunt betalen, is er niet meteen een man overboord. We zijn altijd bereid om samen met jou te zoeken naar een oplossing. We kunnen bijvoorbeeld een afspraak maken voor gespreide betaling.

Andere (betalings-) problemen

Soms kom je in een situatie terecht waardoor het moeilijk is om de huur te betalen. Door schulden bijvoorbeeld, of door andere problemen zoals het verliezen van je baan. Ook dan zijn we er voor je en kijken we samen naar hoe we er voor jou een mouw aan kunnen passen. 

Bel of mail ons snel

Als je een betalingsprobleem hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We helpen je graag. Een betalingsafspraak kun je maken met onze woonconsulent via hallovestenl of bel (0529) 45 25 88. Andere problemen kun je bespreken met je wijkconsulent

Huurverhoging

Eén keer per jaar, op 1 juli, worden de huren verhoogd. Vóór 1 mei krijg je een brief, waarin je nieuwe netto huurprijs staat. Met welk percentage de huur wordt verhoogd, hangt af van wat voor ruimte je bij ons huurt. Bij sociale huurwoningen is de huurverhoging afhankelijk van het inkomen van je huishouden en de huur die je nu betaalt. 

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten die je kunt aanvragen bij de Belastingdienst. Dat kan alleen voor zelfstandige woonruimtes met een eigen kamernummer, toegangsdeur en een woon- en slaapkamer, keuken en toilet.

Bij de berekening ervan gaat de Belastigdienst uit van de kale huur en bepaalde servicekosten. Dat noemen ze de rekenhuur. Of je in aanmerking komt voor huurtoeslag en de hoogte ervan hangt af van je inkomen, leeftijd én de rekenhuur. 

Wil je weten of je voor huurtoeslag in aanmerking komt? Maak dan een proefberekening op www.toeslagen.nl of bel met de Belastingtelefoon via (0800) 05 43. 

De Belastingdienst bepaalt uiteindelijk of je recht hebt op huurtoeslag. 

Regel het zelf