Mijn huur opzeggen

We kunnen ons voorstellen dat je een aantal vragen hebt over het opzeggen van je huur. Op deze pagina lees je wat er allemaal bij komt kijken. Wanneer kun je de huurovereenkomst opzeggen? Wat gebeurt er nadat je de huur van je woning hebt opgezegd? En hoe laat je de woonruimte op de laatste huurdag achter?

Je kunt op elk moment je huur opzeggen. Houd daarbij wél rekening met een opzegtermijn van minimaal dertig dagen. Weet je al eerder dat je gaat verhuizen? Dan kun je gerust eerder dan dertig dagen van tevoren je huur opzeggen. Uiteraard krijg je van ons een digitale bevestiging van je opzegging. Voordat je (op de laatste huurdag) je sleutels inlevert, hebben we nog wel het een en ander te regelen.

Verhuisadviesgesprek

Heb je de huur opgezegd? Dan nemen we contact met je op voor het maken van een afspraak voor een verhuisadviesgesprek. De wijkconsulent komt dan bij je langs en loopt samen met je door de woning. Hij/zij neemt eventuele veranderingen met je door die je in de woonruimte hebt aangebracht. 

Laatste check en sleutels inleveren

De wijkconsulent overlegt met jou tijdens het verhuisadviesgesprek hoe jij, op de laatste huurdag, de sleutels van de woonruimte bij ons inlevert. Als die laatste huurdag in het weekend valt, plannen we een ander moment op een werkdag. 

Je woning achterlaten

Als je vertrekt uit je woonruimte is het handig om te weten hoe wij graag zien dat je de woning achterlaat. In het algemeen geldt: zoals je hem hebt gekregen, netjes en schoon. 

Hoe laat ik mijn woonruimte achter?

Eventuele overname

Zijn er dingen die je wilt laten overnemen door een nieuwe huurder? Mooie vloerbedekking of gordijnen bijvoorbeeld? Dan kun je met de wijkconsulent overleggen wat de mogelijkheden zijn.