Je huur opzeggen

We kunnen ons voorstellen dat je een aantal vragen hebt over het opzeggen van je huur. Op deze pagina lees je wat er allemaal bij komt kijken. Wanneer kun je de huurovereenkomst opzeggen? Wat gebeurt er nadat je de huur van je woning hebt opgezegd? En hoe lever je de woning op de laatste huurdag op?

Je kunt op elk moment online je huur opzeggen. Houd daarbij wél rekening met een opzegtermijn van minimaal dertig dagen. Weet je al eerder dat je gaat verhuizen, dan kun je gerust eerder dan dertig dagen van tevoren je huur opzeggen. Uiteraard krijg je van ons een digitale bevestiging van je opzegging. Voordat je (op de laatste huurdag) je sleutels inlevert, hebben we nog het een en ander te regelen.

Bij overlijden

Als de hoofdhuurder overlijdt en er geen medehuurder is, dan kan de huur door de erfgenaam/erfgenamen opgezegd worden. Je kunt de huur online opzeggen. Houd daarbij wél rekening met een opzegtermijn van dertig dagen. Je krijgt van ons een digitale bevestiging van de opzegging.

Opzeggen garagebox, parkeerplaats

Je kunt op elk moment online de huur van de door jou gehuurde garagebox of parkeerplaats opzeggen. Houd daarbij wél rekening met een opzegtermijn van minimaal dertig dagen. Uiteraard krijg je van ons een digitale bevestiging van je opzegging.

Verhuisadviesgesprek

Heb je de huur opgezegd? Dan nemen we contact met je op voor het maken van een afspraak voor een verhuisadviesgesprek. De wijkconsulent komt dan bij je langs en loopt samen met je door de woning. Hij/zij neemt eventuele veranderingen met je door die je in de woning hebt aangebracht. 

Sleutels inleveren

De wijkconsulent overlegt met jou tijdens het verhuisadviesgesprek hoe jij, op de laatste huurdag, de sleutels van de woning bij ons inlevert. 

Je woning achterlaten

Als je vertrekt uit je woonruimte is het handig om te weten hoe wij graag zien dat je de woning achterlaat. In het algemeen geldt: zoals je hem hebt gekregen, netjes en schoon. 

Hoe laat ik mijn woonruimte achter?

Eventuele overname

Na de voorinspectie gaan wij op zoek naar een nieuwe huurder voor jouw huurwoning. Hebben wij deze gevonden? Dan kan de nieuwe huurder contact met jou opnemen om de woning te bekijken en de overnames met jou te regelen. Spreek je met elkaar af dat de vloerbedekking, gordijnen, etc. overgenomen worden, dan schrijf je dit op het overnameformulier. Het overnameformulier onderteken je allebei en lever jij samen met je sleutels, op de laatste huurdag, bij ons in. Een blanco overnameformulier vindt je hier.

Is de nieuwe huurder nog niet bekend? En zijn er dingen die je wilt laten overnemen door een nieuwe huurder? Dan kun je met je wijkconsulent overleggen wat de mogelijkheden zijn.