Welke woonmogelijkheden zijn er?

Dagelijks vinden duizenden studenten, leraren en gasten hun weg op het terrein van de Campus. Daar wonen is uniek en het betekent echt niet alleen maar zweten boven je studieboeken of achter je computer.

Het is ook genieten om op kamers te wonen in een prachtige, bosrijke omgeving op slechts vier kilometer van het centrum van Enschede. Op deze interactieve kaart van de University of Twente kun je een virtuele tour maken over de Campus. Je kunt op de gebouwen klikken voor meer informatie.

Wonen op de Campus

Je hebt keus genoeg, want we hebben ruim 2.100 woonruimtes op de Campus.
Ze variëren van kamers in een woongroep tot zelfstandige woonruimtes, studio’s en appartementen. Op deze kaart zie je waar ze op de Campus liggen.

Wonen in groepen

De meeste beschikbare woonruimtes zijn kamers in woongroepen. In totaal zijn er op de Campus honderdvijftig woongroepen met circa 1340 kamers. Ruimtes als keuken, douche en toilet deel je met je medebewoners. De grootte van de woongroepen varieert van vier tot zestien bewoners. In de grotere woongroepen zijn meerdere douches en toiletten. 

Wonen in een zelfstandige woonruimte

Je kunt ook een woonruimte huren met een eigen keuken, toilet en douche. Die vind je hoofdzakelijk in de gebouwen De Sky (Hems 16) en De Box (Calslaan 60). Je kunt een studio kiezen (dat is een éénkamerappartement met een aparte badkamer) of een appartement met een woonkamer/keuken, aparte slaapkamer, eigen badkamer en toilet. Op de Witbreuksweg zijn ook zelfstandige kamers van ongeveer vijftien vierkante meter, met eigen keuken en sanitair. 

Short stay

Het International Office van de University of Twente zorgt ervoor dat buitenlandse studenten en eerstejaars Atlasstudenten woonruimte krijgen op de Campus.
Daarvoor zijn ruim tweehonderdtachtig compleet gemeubileerde woningen beschikbaar. We werken daarin nauw samen met het International Office.

Wie kunnen op de Campus wonen?

Iedereen die studeert of van plan is om te gaan studeren aan de University of Twente of een Hogeschool in Enschede, kan woonruimte huren op de Campus. Dat geldt ook voor mensen met een niet-Nederlandse nationaliteit en voor mensen die werkzaam zijn op de University of Twente.

Wanneer je in een woonruimte op de Campus wil wonen mag jouw jaarinkomen niet hoger zijn dan
€ 36.798,00. Indien je inkomen hoger is dan € 36.798,00 kun je terecht bij andere woningcorporaties zoals bijvoorbeeld de Woonplaats of Ons Huis.