Bewustwording energieverbruik studenten

Woningcorporatie De Veste en Twente University werken samen met Generatin (een kennisnetwerk van jonge duurzaamheidprofessionals) en het landelijk opererend duurzaamheidadviesbureau Zienergie aan verduurzaming van de Campus in Enschede.

De technologische kennis van de studenten van Twente University wordt binnen deze samenwerking gekoppeld aan de maatschappelijke kennis van De Veste binnen een zogenaamd ‘Living Lab’. De technische knowhow van studenten wordt op de korte termijn ingezet voor het stimuleren van duurzaam gedrag van de Campusbewoners en het doel is dat we op de lange termijn innovatieve duurzame woningbouw gezamenlijk kunnen ontwikkelen.

Het eerste project - met als doel het vergroten de bewustwording met betrekking tot energieverbruik onder studenten - is inmiddels opgestart. Woongroepen op de Campus worden daarbij uitgedaagd om in competitie een zo hoog mogelijke energiereductie te realiseren. Een vakkundige jury beoordeelt de woongroepen op het meest innovatieve plan, de beste energieprestaties en de beste eindpresentatie. Begin 2016 start deze competitie onder de naam Sustain a Battle.

Daarna gaan we samen met de studenten kijken naar het realiseren van de ingediende plannen. Het uiteindelijke doel van De Veste is om dit alles uit te bouwen tot een strategische samenwerking, waarin we met de studenten woonlasten en wooncomfort blijvend optimaliseren, voor hen en al onze andere bewoners.

Meer weten? Lees dit nieuwsbericht