Onverwachte ontmoetingen

Publicatiedatum: 17-02-2019

Tijdens mijn wijkrondes bedenk ik altijd waar ik nog naar toe wil. Een soort leidraad vind ik altijd handig en prettig werken, maar stiekem geniet ik ook van de onverwachte wending die mijn dag kan maken. Zo heb ik afgelopen jaar veel onverwachte ontmoetingen gehad met huurders die, als ik er aan terugdenk, een glimlach op mijn gezicht toveren.

Ik zal de keer dat ik op zoek moest naar een watermeter om de waterstanden op te nemen niet zo snel vergeten. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat deze meters soms op plaatsen zitten die je niet verwacht. Na bijna halsbrekende toeren en mijn haar vol spinnenwebben heb ik, samen met de bewoner de meterstand kunnen noteren. Gelukkig konden we er beiden om lachen.

Ook staat de eerste ontmoeting van een bewoner die al langere tijd dakloos was, mij nog bij als de dag van gisteren. Hij had de moed opgegeven dat er een gemeente of woningbouwvereniging was die hem wilde helpen, ondanks zijn lange inschrijfduur bij sommige corporaties. Ik ga graag uitdagingen aan, dus in samenwerking met de gemeente Ommen, hebben wij deze man aan een woning geholpen. Ook dit hoort bij mijn werk. Denken in oplossingen in plaats van in onmogelijkheden, dát is hoe wijkconsulenten te werk gaan. 

Persoonlijk contact kan ook via de telefoon. “Lisette, we willen de muren een kleurtje geven, maar twijfelen over de kleur.”  “Natuurlijk kom ik even kijken, staat de koffie klaar?” Tijdens dit soort bezoeken hoor ik wat er leeft in een buurt. Ik woon niet in de wijk waar ik werkzaam ben, dus ben ik afhankelijk van informatie die bewoners mij geven. Loopt u tegen problemen aan in de wijk of ziet u dat andere huurders tegen problemen aan lopen dan hoor ik het graag. Wellicht kan ik helpen een oplossing te vinden. 

Deze mooie ontmoetingen zorgen ervoor dat ik weer energie krijg, energie die ik kan steken in het onderhouden van contacten met huurders. Tenslotte zijn wij, wijkconsulenten, de aanspreekpunten voor u als huurder. Heeft u een vraag/ probleem of wilt u met mij uw leuke, mooie herinneringen delen dan kunt u mij bellen of gewoon aanspreken als ik in de wijk ben. Tot horens!  

Lisette de Mink-Rietman

Wijkconsulent bij De Veste

Share this page

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden