Warm afscheid voor Janine Godderij

19-04

Afgelopen woensdag namen wij samen met genodigden bij Woningstichting De Veste hartelijk afscheid van onze directeur bestuurder Janine Godderij. Met haar komst 3,5 jaar geleden is een frisse wind gaan waaien. Dat de organisatie flink is veranderd naar een maatschappelijk betrokken organisatie werd onder meer gepresenteerd in diverse marktkramen.

“Vertrekken bij De Veste was geen makkelijk besluit, maar het moment van afscheid nemen is nu gekomen”, geeft Janine aan bij haar afscheid. “De Veste staat als een huis, heeft haar kwaliteit op orde, is er voor onze huurders en heeft nauw contact met haar maatschappelijke partners. De kern van onze identiteit is dat we niet zomaar 6.500 huizen verhuren, maar dat we ongeveer 15.000 levens van échte mensen huisvesten. Die levens zijn allemaal verschillend. Je kunt wel zeggen dat we een veelvoud van eten, slapen, plezier en verdriet huisvesten. Woongeluk hoort daar ook bij. Dát creëren is wat ons drijft. Daar hebben we ons de afgelopen 3,5 jaar enorm in ontwikkeld.” 

“Door te durven loslaten en vertrouwen laag te leggen zie ik dat de mensen het zelf oppakken en waarmaken, daar hebben ze mij als gedreven bestuurder niet meer voor nodig. Ik ben er trots op dat ik De Veste mocht begeleiden naar deze nieuwe dynamische organisatie.”

Met haar overstap naar ZOwonen, een corporatie in Sittard die actief is in de Westelijke Mijnstreek vestigt de van origine Limburgse bestuurder zich weer in zuidelijk Nederland. ZOwonen, een middelgrote corporatie, actief in de Westelijke Mijnstreek, beheert 14.000 verhuureenheden en telt ongeveer 120 medewerkers.

Terug naar overzicht