Feestelijke opening gezamenlijke moestuin

08-06

Vorig jaar werd het idee van Terschellinger Vincent Zwart uitgekozen voor Buurtgeluk, ons het leefbaarheidsfonds. Vandaag werd de moestuin, waarvan de eerste plantjes al goed groeien en bloeien, feestelijke geopend.

De moestuin biedt meer dan alleen lekker eten. Het is een plek voor ontmoeting en verbinding. Ooit een kale grasstrook in de buurt die nu kon worden veranderd naar een duurzaam aangelegde moestuin. De steun vanuit De Veste en de gemeente Terschelling maakte de plannen mogelijk. In afstemming met de gemeente is een gebruikersovereenkomst getekend, zodat de bewoners met de grond aan de slag mochten. Het reilen en zeilen van de moestuin wordt dan ook beheert door een vereniging. Dankzij de inspanning van hen is er veel werk verzet, waaronder de komst van nieuwe vruchtbare grond, aan leggen van afrastering en bouwen van kleine kassen.

“Voor ons sloot het idee aan op de ambitie die wij hebben met Buurtgeluk”, benoemt Sandra Schneider wijkconsulent van De Veste op Terschelling.  “Dit is een prachtig initiatief dat het woongeluk in de buurt duurzaam en blijvend vergroot. De buren hebben er samen hard aan gewerkt en ontmoeten en spreken elkaar al meer dan voorheen.”. 

Waarom Buurtgeluk?

De Veste zet zich in voor een duurzame en bewuste samenleving met liefde voor de medemens. Een trotse samenleving ook, waarin iedereen in zijn of haar kracht staat en een zo groot mogelijke positieve bijdrage kan leveren aan het eigen geluk en dat van anderen. Dat is de droom van de woningstichting, de reden waarom haar medewerkers iedere ochtend hun bed uitkomen en doen wat ze doen. Daarom is Buurtgeluk in het leven geroepen.

Terug naar overzicht