Samen gerealiseerd; een serre voor de binnentuin

03-07

Elkaar ontmoeten, samen koffie drinken, het maakt je dag net even anders en dat weten bewoners van een seniorencomplex in hartje Ommen als geen ander. Zij hadden de mooie wens om een gezamenlijke serre in hun binnentuin te hebben. Met het initiatief Buurtgeluk maakte wij het samen met de bewoners mogelijk. Afgelopen maandag opende Wethouder Jaspers Faijer officieel de serre waarin hij alle bewoners en buurtgenoten er veel mooie koffiemomenten in toewenste.

Het idee voor de gezamenlijke serre kwam van meneer Oldeman. Hij en zijn vrouw wonen alweer enige jaren in het complex. “We wonen hier heerlijk en hebben fijne buren. We spraken elkaar altijd al wel in de tuin, vooral op toevallige momenten en als het weer het toeliet. Ik bedacht me dat een overdekte, warme plek het veel makkelijker zou maken om elkaar op te zoeken en gezelschap te vinden.” Meneer Oldeman legde zijn idee voor aan de wijkconsulent van De Veste. Die vond het perfect passen bij Buurtgeluk en nadat het idee was goedgekeurd door de commissie kon er gestart worden.  

Zelf realiseren

Het realiseren van het idee lag in handen van de bewoners. Samen werd de plek in de binnentuin, type serre en de komst ervan voorbereid. Alleen dan kan Buurgeluk steunen. Het is en blijft een idee en inirtiatief van de bewoners die bijdraagt aan verbinding in de buurt. De bewoners zijn erg blij met hun overdekte serre in de gezamenlijke tuin. Glas rondom en ingericht met een lange tafel en grote stoelen met zachte kussens. En daarbij de serre doet precies dat waarvoor ze bedoeld is. Het wordt al een vast onderdeel van de dag voor vele bewoners: elkaar opzoeken voor een praatje, een luisterend oor en natuurlijk gezelligheid.

Wat is Buurtgeluk?

Met Buurtgeluk wil De Veste haar huurders stimuleren om met elkaar ideeën en initiatieven te bedenken die het woongeluk in hun straat, buurt of wijk duurzaam en blijvend vergroten. Geen eenmalige dingen als een straatbarbecue, buurtfeest of speelmiddag voor kinderen. Maar wél bijvoorbeeld het oprichten van een buurtcommissie, een centrale ontmoetingsplek met leuke bankjes, een gezamenlijke moestuin of een buurtspeeltuin. Voor de uitvoering van zulke ideeën is natuurlijk geld nodig. Als die de leefbaarheid in de woonomgeving blijvend verbeteren, geeft De Veste vanuit Buurtgeluk haar huurders een financiële bijdrage. Zodat zij met elkaar aan de slag kunnen om hun plannen te realiseren.  Kijk voor meer informatie op www.veste.nl/buurtgeluk. 

RTV Oost maakte een item van deze mooie opening. Klik hier voor de video

Terug naar overzicht